Angels Design

Angels Design

Home staging felújított panellakásban

Színpadra állítás

2023. február 04. - AngelsDesign

Kaptam néhány fotót egy ingatlanos hölgytől, aki a segítségemet kérte. Az eladásra kínált ingatlan szép állapotú, de ő úgy érezte, szükség lenne home stagingre. Egy panellakás nappalijában dobozokat látok, a fotó elég sötét, nem túl jó minőségű. Ami rögtön feltűnik, a mennyezeten kialakított spotlámpás gipszkarton stukkó.

topanka_u_nappali_elotte.jpg

topanka_u_kis_szoba_elotte.jpg

Nahát – gondoltam magamban – milyen igényesen felújították ezt a lakást. De vajon miért vannak ott a dobozok? Még nem pakolta ki a tulajdonos? Vagy már összepakolt a költözéshez? A kérdéseimre kapott válasz megdöbbentő: a lakás tulajdonosa két éve él itt, de annyira nem érzi magáénak ezt az ingatlant, hogy ki sem csomagolt mindent a beköltözése után. Több műszakban dolgozik, csak aludni jár haza, és közben folyamatosan keresi új otthonát. Már többször meghirdette ezt a lakást, de érdekes módon senki nem jelentkezik a hirdetésére – kivéve az ingatlanügynököket, akik ígérnek fűt-fát, de vevőt nem hoznak.

A fotók mellé alaprajzot is kértem, és megterveztem a lakás dekorációját. Lelki szemeim előtt egy gyönyörű otthon bontakozott ki, miközben a raktáramban összepakoltam a szükséges lakástextíliákat, képeket, dísztárgyakat, étkezőasztalt és a rá illő terítéket.

A home staging lényege, hogy megmutassuk az ingatlan legszebb arcát. Ez általában nem pénzkérdés, hiszen nem újítom fel az ingatlant, nem cserélek burkolatokat, nem mozgatok falakat. Abból dolgozom, ami adott, igazodom a lakás elrendezéséhez, stílusához, színvilágához. Vannak olyan ingatlanok, melyek igazi kihívást jelentenek, például a harsány színűre festett falakkal, vagy a szedett-vedett bútorokkal. Az ilyen megbízást is szeretem, hihetetlen változást lehet elérni csupán a textíliák helyes megválogatásával. Egy érdekes esetről írok az eklektikus színkavalkád blogbejegyzésben.

Sokan nem is gondolnák, de a függönyök és a szőnyegek határozzák meg az otthonunk hangulatát. A kapott fotókon azonnal láttam, hogy nincsenek karnisok a lakásban, így megbeszéltem az ingatlanos hölggyel, hogy szereltessen fel mennyezeti síneket. Szerencsére a tulajdonos partner volt ebben, és bevállalta a karnis költségét. A felszerelt karnisok a lakásban maradnak, növelik annak értékét. Ez igazán nem nagy tétel, de fontos, hogy a tulajdonos nyitott legyen a változtatásra. Sajnos előfordul, hogy a megbízó elzárkózik egy ilyen kéréstől, és általában ilyenkor nem is fogadom el a megbízást, mert tudom, hogy nem lesz olyan a végeredmény, amilyennek szeretném. Természetesen ahhoz, hogy a feldíszített, színpadra állított ingatlanról csábító hirdetés készüljön, szükség van profi fotókra, esetleg videó és drón felvétel készítésére is.

Mivel ebben a lakásban a tulajdonosa benne élt, nem hagyhattam ott minden dekorációs termékemet. Azonban a tulajdonosnak annyira tetszettek a függönyök és a szőnyegek, hogy azokat rögtön megvásárolta, így ottmaradtak a lakásban. Megbeszéltem vele, hogy az átmozgatott bútorokat hagyja úgy, és a dobozokat az egyik sarokban tornyozza fel. A lakás így már majdnem ugyanazt az esztétikai élményt nyújtja a látogatónak, mint amit az elkészített médiaanyag.

topanka_u_nappali_utana2.jpg

topanka_u_nappali_utana.jpg

topanka_u_kis_szoba_utana.jpg

Miután kikerült a hirdetés az ingatlanportálokra, már másnap jelentkeztek érdeklődők, és egy héten belül létrejött az adásvételi szerződés.

A színpadra állított ingatlanok sokkal gyorsabban elkelnek, mint a rossz fotókkal hirdetett társaik. Azonban fontos arra is figyelni, hogy az érdeklődő első benyomása a lehető legjobb legyen, amikor a meghirdetett lakásba belép. Az ingatlan bemutatásakor az esztétikai élményen túl figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre és illatokra is. Home staging szolgáltatásomat kifejezetten ingatlanügynököknek nyújtom, akiknek az értékesítésből származó jutaléka tartalmazza a munkadíjamat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angelsdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr2318041056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása